Most Pelješac - Radić, Jure, inženjer građevinarstva (Array, 2009)
Sažetak: U radu je prikazan i detaljno opisan projekt mosta Pelješac. Mostom preko morskog tjesnaca između Kleka i poluotoka Pelješca, duljine oko 2400 m uspostavit će se čvrsta veza između dijelova hrvatskog teritorija, u svrhu povezivanja i razvitka Dubrovnika i cijele Hrvatske najjužnije županije. Ovaj je most svojim dimenzijama i značajem daleko najveći i najsloženiji graditeljski projekt u Hrvatskoj i jedan od najvećih u Europi. Detaljno je opisan ovaj složeni graditeljski pothvat