Tipski detalji mostova - Kindij, Alex (Array, 2009)
Sažetak: U radu su prikazani rezultati analize tipskih detalja cestovnih mostova koju kontinuirano provodi Katedra za mostove Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Analiza se temelji na usporedbi dobrih i manje dobrih rješenja na izvedenim građevinama, stanju u nama bliskim zemljama kao i zemljama EU-a, primjeni suvremenih propisa i nastojanju za postizanjem što trajnijih građevina. Preporučeni su detalji koji zadovoljavaju sve kriterije o održavanju, trajnosti i troškovima