Most Rječina na južnom kolniku riječke obilaznicel - Šavor, Zlatko, inženjer građevinarstva (Array, 2009)
Sažetak: Na južnom kolniku riječke obilaznice uz postojeći most sagrađen 1984. godine, upravo je dorvršen novi. Projektna dokumentacija za oba mosta izrađena je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali je gradnja južnog kolnika odgođena. Novim projektom prilagođen je prvobitni projekt suvremenim zahtjevima nosivosti u uporabljivosti. Znatno uvećana prometna i seizmička djelovanja uzrokuju povećanje dimenzija poprečnih presjeka, a time je i povećanje utroška materijala u odnosu na prvi projekt