Razlike u procjeni pouzdanosti uobičajenih i iznimnih konstrukcija - Androić, Boris (Array, 2009)
Sažetak: Prikazana je i obrazložena podjela na uobičajene i iznimne konstrukcije sa stajališta razlikovanja pouzdanosti. Zbog činjenice da kod procjene pouzdanosti iznimnih konstrukcija nema dovoljno iskustva i za njih ne vrijede važeće norme detaljnije su u razmatranju obuhvaćene neke kategorije takvih konstrukcija. Na temelju razlikovanja pouzdanosti uobičajenih i iznimnih konstrukcija, provedena je analiza tih dviju kategorija konstrukcija razmatranih na razini parcijalnih koeficijenata