Potresna sigurnost armiranobetonskih montažnih hala : eksperimentalna studija - Fischinger, Matej (Array, 2009)
Sažetak: Prikazani su pseudodinamički i ciklički pokusi modela karakterističnih jednokatnih armiranobetonskih montažnih hala u prirodnome mjerilu. Spojevi su projektirani postupkom planiranja nosivosti. Ocijenjena je potresna otpornost i oštetljivost te napravljena sustavna studija potresnoga rizika. Rezultati su omogućili kritičnu ocjenu i poboljšavanje relevantnih zahtjeva u europskim normama Eurokod 8. U ovom su radu, prvom od dva povezana članka, obrađeni eksperimentalni rezultati