Modeliranje dvostranih priključaka u čeličnim okvirnim konstrukcijama - Markulak, Damir; Ivanušić, Darko (2009)
Sažetak: Kritički se komentiraju postupci modeliranja ponašanja dvostranih priključaka prema EN 1993-1-8, te se izlaže mogućnost metode konačnih elemenata kojom se u obzir uzima ponašanje priključaka na način da se standardni štapni model konstrukcije na dijelu priključka oko hrptenog panela stupa nadogradi ravninskim konačnim elementima. Na taj način se u obzir uzima stvarna geometrija priključka, nije potreban iteracijski postupak, a složenost modeliranja se prihvatljivo povećava
Bibliografija: 16 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Čelične konstrukcije -- Dvostrani priključci