Kriteriji uzdužne ravnosti vozne površine asfaltnih kolnika - Šimun, Miroslav; Rukavina, Tatjana, inženjerka građevinarstva (2009)
Sažetak: U cilju sagledavanja utjecaja opsega građevinskog zahvata i klase javnih cesta, u radu su opisani čimbenici koji utječu na postizanje ravnosti asfaltnih voznih površina. Statistički su analizirane vrijednosti indeksa ravnosti IRI100, izmjerene na, u posljednje četiri godine, izvedenim kolnicima hrvatske cestovne mreže. Utvrđeni su granični kriteriji ravnosti vozne površine za tri glavne klase cesta (autoceste; državne ceste; gradske ceste) te sedam kategorija asfaltnih kolnika
Bibliografija: 12 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Javne ceste -- Asfaltni kolnici