Araneus alsine (Walckenaer, 1802), (Araneidae, Araneae, Arachnida) : a rare and likely threatened spider of the Croatian fauna - Brigić, Andreja (Array, 2009)
U radu je navedena rasprostranjenost i tip staništa pauka Araneus alsine (Walckenaer, 1802) (syn.: Epeira alsine Walckenaer, 1805; E. lutea C. L. Koch, 1837) u Hrvatskoj, koji su izrađeni na temelju literaturnih podataka, podataka iz muzejske zbirke i terenskih opažanja. Pauk A. alsine je ulovljen na najraznolikijem i najstarijem cretu u Hrvatskoj, u botaničkom rezervatu Đon močvar, Blatuša. U radu se raspravlja o biologiji, ekologiji i statusu ugroženosti vrste A. alsine