New data on Croatian crustacean plankton fauna (Copepoda & Cladocera) in the Čingi-Lingi Lake - Stanković, Igor, biolog; Ternjej, Ivančica (2009)
Jezero Čingi-Lingi je šljunčara nastala prije 25 godina. Tijekom istraživanja u 2004. godini u jezeru je utvrđeno osam vrsta planktonskih račića. Tri vrste spadaju u skupinu veslonožaca, a preostalih pet u skupinu rašljoticalaca. Jezero Čingi-Lingi je prvi i za sada jedini lokalitet na kojem su vršena istraživanja zooplanktona u Podravini
Bibliografija: 10 jed
Sažetak
Keywords: Zooplankton -- Copepoda -- Cladocera; Čingi-Lingi