Boja i efikasnije e-poučavanje - Žufić, Janko (Array, 2009)
Uskoro će svi nastavni materijali u visokoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj trebati biti izrađeni kako u papirnatoj tako i u elektroničkoj verziji te postavljeni na "obične" stranice na webu ili u neki od programskih alata za poučavanje na webu. Savjestan nastavnik će voditi brigu da takav materijal bude kvalitetan ne samo sadržajno već i da bude takvog dizajna koji će e-obrazovanje učiniti što efikasnijim. Kakve boje i kakvu podlogu odabrati za kvalitetno poučavanje? Poneke boje čine učenike razdražljivima, a uz neke se bolje uči?