Funkcije "najveće cijelo" i "razlomljeno" - Kadum, Vladimir (Array, 2009)
Pojam funkcije jedan je od važnijih, ako ne i najvažniji matematički pojam. S funkcijama se učenici susreću već u prvom razredu osnovne škole kod zbrajanja dvaju prirodnih brojeva (naravno, naziv se toga pojma ne navodi), u drugom razredu pojam funkcije imamo kod množenja dvaju prirodnih brojeva, itd. U ovome radu se izlaže elementarna teorija dviju funkcija, funkcije "najveće cijelo" i funkcije "razlomljeni dio", funkcije s kojima se učenici (eventualno) susreću u srednjoj školi.