Istraživanje o unikatnom obliku industrijskog dizajna i kiča iz loših TV emisija - Rotar, Aleksandra (Array, 2009)
Sve što u tekstu istražujem, vezano je uz vizualnu, likovnu kulturu a budući da je polazište TV medij kao prenositelj informacija i načina ponašanja, odnosno stanovanja, življenja i bivstvovanja, posebno mlađega naraštaja, odgovorno problematiku svrstavam u polje vizualnog medijskog oblikovanja. U radu je opisano istraživanje provedeno kod učenika u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli te kod studenata studija Predškolski odgoj na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Istraživanje se temelji na činjenici da se u emisiji Big Brother Show upotrebljavaju predmeti industrijskog dizajna koji po svom obliku i kvaliteti nemaju podloge ni u nasljeđu hrvatskog podneblja, ni u umjetničkoj kvaliteti zdravog stanovanja.