Ergonomic aspects of implementing computer technology into schools - Fošnarič, Samo (Array, 2009)
U radu želimo razjasniti aspekt uključivanja računalne tehnologije u odgojno-obrazovni okoliš, kod kojeg je u prvom planu ergonomski vidik ovog procesa. Na osnovi sinteze pojedinih spoznaja na području ergonomskih istraživanja upotrebe računala izradili smo model ergonomskog ukjučivanja računala u školu i istodobno iznijeli neka područja, koja bi trebalo u budućnosti nadograđivati. U radu prikazujemo pregled najnovijih istraživačkih spoznaja na području opreme računalne učionice, kvalitete računalne opreme za obrazovne svrhe, ergonomske upotrebe računala i ergonomskog oblikovanja računalnih obrazovnih programa