Regression analysis and approximation by means of Chebyshev polynomial - Tomašević, Nikola (Array, 2009)
Sažetak: Rad se bavi regresijskim modelom, opisuje postupak dobivanja regresijskih koeficijenata, te daje analitički model varijance. Promatraju se i Čebiševljevi polinomi i njihova svojstva. Izvodi se transformacija regresijskog modela od segmenta [a, b] do segmenta [-1, 1], kao i aproksimacija izvedene regresije polinoma, koristeći unaprijed određene polinome nižeg stupnja