The communicative possibilities of contemporary art within the frame of art aducation - Duh, Matjaž (Array, 2009)
Sažetak:U članku su predstavljene komunikacijske mogućnosti koje suvremena umjetnost nudi unutar likovno-pedagoškog rada. U uvodnom su dijelu predstavljena relevantna teorijska polazišta. Zatim je termin »komunikacijski paradoks suvremene umjetnosti« razvijen i obrazložen. U nastavku su iznesene i mogućnosti za njegovo prekoračenje. Na osnovu metodološki provjerene i empirijski popraćene problematike navodimo do čega smo došli. Usredotočili smo se na vanjske karakteristike suvremenih likovnih umjetničkih djela, koje omogućavaju kvalitetnu komunikaciju s učenicima. Ustanovili smo nadalje vizualnu zanimljivost, udruživanje neudruživog, upotrebu objekata na neobičan način te zanimljivost same ideje (koncepta)