Dječje igre na otvorenom i blagdansko darivanje djece u Istri = Open air children's games and holiday gift giving of children in Istria - Margetić, Mirjana, muzeologinja (Array, 2009)
Ovaj članak nastao je na temelju terenskih istraživanja dječjih igara i godišnjih običaja (Božić i Uskrs) u Istri. Naglasak je stavljen na pojedinačne dječje igre na otvorenom, te darivanje djece u Božićno vrijeme