Južnočakavski dijalekt i njegov leksik - Lisac, Josip (Array, 2009)
Obrađuje se prostiranje južnočakavskoga dijalekta, njegova geneza i njegove najbitnije značajke. Autor taj ikavski dijalekt dijeli na tri poddijalekta, otočni, kopneni i gradišćanski. Najsažetije donosi i leksičke značajke toga dijalekta