O naglasku e-glagola u zapadnoj Posavini - Kapović, Mate (Array, 2009)
U članku se donosi građa e-glagolâ skupljena na terenskom istraživanju iz četiri zapadnoposavska staroštokavska sela – ponajprije iz Orubice te, u manjoj mjeri, iz Sičâ, Magić Male i Davora. Posebna je pozornost posvećena nekim arhaičnim osobinama, kao što je čuvanje naglasnoga tipa pı̄jȅš, kūjȅš. Također se ukratko razmatraju još neki problemi vezani uz e-glagole, kao što je kraćina/duljina tematskoga samoglasnika -e- i naglasak tipa pıla, dala u glagolskom pridjevu radnom, a sve to u okviru šireg posavskoga, štokavskoga i hrvatskoga konteksta