Kancona u pjesništvu Saba Bobaljevića Glušca - Radovčić, Nada (Array, 2009)
Dubrovački renesansni pjesnik Sabo Bobaljević Glušac (1529. ili početak 1530. - 1585.) u članku je predstavljen trima različitim oblicima talijanske kancone: Petrarkina kancona, kancona-oda, sestina (sestina lirica).