The process planning and monitoring TV broadcasting - Mezulić, Davor (Array, 2009)
Velike medijske kuće, kao što je Hrvatska radiotelevizija (skraćeno HRT), čija je djelatnost proizvodnja i emitiranje radijskog i televizijskog programa, imaju složen sustav, te imaju i složen informacijski sustav. U radu je prikazan proces planiranja televizijskih emisija i proces praćenja emitiranja televizijskih emisija. Pored emitiranja važan proces vezan uz televiziju kao medij je proizvodnja TV emisija. Model procesa emitiranja je dobiven intervjuiranjem eksperata na tom polju te analizom kolanja dokumentacije u sustavu. Rezultat je model procesa prikazan metodom dijagrama toka podataka. Ovaj model je prva faza analize izgradnje informacijskog sustava. Sam postupak reinženjeringa, metode modeliranja procesa s ciljem promijene poslovanja nisu obuhvaćene ovim radom. Velike medijske kuće, kao što je Hrvatska radiotelevizija (skraćeno HRT), čija je djelatnost proizvodnja i emitiranje radijskog i televizijskog programa, imaju složen sustav, te imaju i složen informacijski sustav