Utjecaj sheme AT kontrole mliječnosti na točnost procjene laktacijske količine mlijeka i sastava mlijeka - Gantner, Vesna; Jovanovac, Sonja; Raguž, Nikola; Solić, Drago; Kompan, Drago (2009)
U ovom istraživanju uspoređene su četiri različite sheme AT kontrole mliječnosti s ciljem utvrđivanja optimalne sa stajališta točnosti procjene količine i sastava mlijeka krava u standardnoj laktaciji te jednostavnosti njihove primjene u praksi. Analizirani su podaci prikupljeni u razdoblju od studenoga 2004. do studenoga 2006. na petnaest obiteljskih gospodarstava na području RH sukladno A4 metodi od strane kontrolnih asistenata Hrvatskoga stočarskog centra, odnosno pri svakoj mužnji u kontrolnom danu mjerena je količina mlijeka te je za analizu sastava odmjeren uzorak
Bibliografija: 27 jed
Summary
Keywords: Muzne krave -- Laktacija -- Proizvodnja mlijeka -- Sastav mlijeka -- Obiteljska gospodarstva -- Kontrola mliječnosti; Hrvatski stočarski centar; Hrvatska