Sizif je bio novinar – u Hrvatskoj! - Tanta, Ivan (Array, 2009)
Problem hrvatskih medija nisu samo globalna recesija i relativno malo tržište za relativno velik broj medija, zbog čega nastaje poznati fenomen nazvanog «teror uspješnosti», nego i neobrazovanost novinara. Edukacija ljudi koji rade u medijima u drugu ruku proizlazi iz zrcalne slike cjelokupnog društva, u kojem čak 40,37% populacije starije od 15 godina ima samo završenu ili čak nezavršenu osnovnu školu. Jednako tako 47,06% populacije ima završenu ili nezavršenu srednju školu. Zbroj ovih dvaju podataka pokazuje sliku konzumenata medija, čime se potvrđuje teza da ni mediji ne mogu biti kvalitativno bolji. Naime, mediji su pali pod stereotip koji ponavljaju brojni vlasnici i urednici kako oni oblikuju sadržaj medija koji zahtijevaju konzumenti. Dakle, svjesno kreiraju obrnutu spiralu u kojoj stalno proizvode sve jednostavniji program prilagođen neobrazovanom tržištu. Zaključak se nameće sam od sebe, neobrazovano tržište informacijama «hrane» neobrazovani novinari, a za prekid s takvom tradicijom te početak kretanja u obrnutom smjeru, trebat će nam mnogo godina