Utjecaj predstimulacije na muzne karakteristike pri strojnoj mužnji koza - Bašić, Zoran, agronom (Array, 2009)
Strojna mužnja koza predstavlja izmuzivanje maksimalne količine mlijeka u što kraćem vremenu. Predstimulacija utječe na ukupnu količinu mlijeka te na ostale muzne karakteristike. Cilj je ovog rada utvrditi optimalne muzne karakteristike primjenom različitih duljina trajanja predstimulacije tijekom strojne mužnje koza pasmine alpina