Dairy foods and body weight management - Tudor Kalit, Milna (Array, 2009)
U radu su prikazani postojeći rezultati istraživanja o ulozi mlijeka/mliječnih proizvoda u regulaciji tjelesne mase, kao i fiziološko objašnjenje mehanizma djelovanja. Mnogo je dokaza o inverznom odnosu između tjelesne mase i unosa mlijeka/mliječnih proizvoda. Istraživanja su pokazala da pretile osobe konzumiraju manje mlijeka/mliječnih proizvoda od osoba s optimalnom tjelesnom masom, kao i da prilikom redukcijske dijete tri jedinice serviranja mlijeka/mliječnih proizvoda ubrzavaju gubitak masnog tkiva u usporedbi s redukcijskom dijetom siromašnom mlijekom/mliječnim proizvodima