Characteristics of the lactation, chemical composition milk hygiene quality of the Littoral-Dinaric ass - Ivanković, Ante, agronom; Ramljak, Jelena; Štulina, Ivana; Antunac, Neven; Bašić, Ivan, imunolog; Kelava, Nikolina, inženjerka agronomije; Konjačić, Miljenko (2009)
Proizvodnja magarećeg mlijeka jedna je od mogućnosti gospodarske afirmacije dijela populacije magaraca. Primorsko-dinarski magarac brojnošću je dominantan, no, strukturalne promjene u ruralnim sredinama tijekom posljednjih desetljeća potisnule su ga u skupinu ugroženoga genetskog naslijeđa. Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj stadija laktacije i sezone na proizvodni potencijal, laktacijske odlike, kemijski sastav i higijensku kvalitetu mlijeka primorsko-dinarskih magarica
Bibliografija: 30 jed
Sažetak
Keywords: Magarci -- Primorsko-dinarski magarac -- Mlijeko magarica -- Proizvodni potencijal -- Higijenska kakvoća -- Laktacija -- Kemijski sastav -- Fizikalna svojstva