Utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika silirane crvene djeteline - Vranić, Marina (Array, 2009)
Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju svježeg obroka i suhe tvari (ST), in vivo probavljivost ST, organske tvari (OT), OT u ST (D-vrijednost) i sirovih proteina (SP) silirane crvene djeteline, te balans dušika (N). Crvena djetelina je košena u fenološkoj fazi cvatnje oko 60 % biljaka. Silirana je u bale ovijene plastičnom folijom bez dodatka aditiva ili s dodatkom biološkog aditiva u količini od 2 litre t-1 biljne mase