Analysis and optimisation of calcium content in menus and dairy offer in Croatian kindergartens - Rumora Samarin, Ivana (Array, 2009)
Važnost pravilne prehrane za zdravstveni status neosporna je kao i njezin utjecaj od najranije dobi. Nepravilna prehrana u dječjoj dobi, uz nepovoljan stil života (stres, pušenje, tjelesnu neaktivnost), može biti uzročnikom niza bolesti u kasnijoj dobi. Analizirani su dvotjedni jelovnici 26 dječjih vrtića kontinentalne i primorske Hrvatske uz razlikovanje tipa vrtića (državni i privatni ili vjerski)