Određivanje točke ledišta mlijeka infracrvenom spektrometrijom i termistor krioskopskom metodom - Pintić Pukec, Nataša; Poljak, Franjo, agronom; Dakić, Ana; Stručić, Danijela; Blažek, Davorka; Pintić, Vinko (2009)
Provedeno je određivanje točke ledišta kravljeg mlijeka dvjema metodama, u istim uzorcima mlijeka. Svrha istraživanja bila je istražiti mogućnost primjene metode infracrvene spektrometrije uspoređujući vrijednosti točke ledišta mlijeka na instrumentu MilkoScan FT 6000 s vrijednostima utvrđenim referentnom, termistor krioskopskom metodom na instrumentu Cryoscope 4C3
Bibliografija: 12 jed
Summary
Keywords: Mlijeko -- Točka ledišta