Effects of additive application upon ad libitum intake, in vivo digestibility and nitrogen balance of alfalfa haylage - Knežević, Mladen, agronom; Vranić, Marina; Bošnjak, Krešimir; Leto, Josip; Perčulija, Goran; Kutnjak, Hrvoje; Matić, Ivana, inženjerka agronomije (2009)
Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj dodatka aditiva “Sill All” na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika sjenaže od lucerne. Lucerna je silirana u fenološkoj fazi cvatnje oko 40 % biljaka u bale ovijene plastičnom folijom bez dodatka aditiva ili s dodatkom aditiva u količini od 2 L t-1 biljne mase. Nisu utvrđene statistički značajne razlike između lucerne silirane bez aditiva i lucerne silirane s dodatkom aditiva u udjelu suhe tvari (ST) (632 g i 631 g ST kg-1 svježeg uzorka, respektivno)
Bibliografija: 23 jed
Sažetak
Keywords: Sjenaža lucerne -- Aditivi