Linearity and Lagrange linear multiplicator in the equations of ordinary kriging = Linearnost i Lagrangeov linearni multiplikator u jednadžbama običnoga kriginga - Malvić, Tomislav (Array, 2009)
Analizirane su jednadžbe jednostavnoga i običnoga kriginga kako bi se uočila razlika u izračunu procjene u točki, te zorno prikazalo na koji način se Lagrangeov multiplikator iskazuje kao veličina u tehnici običnoga kriginga koja minimizira varijancu procjene. Detaljnom analizom matrica i linearnih jednadžbi, koje se inače automatski izračunavaju u pozadini računalnih programa za kartiranje, prikazana je važnost geomatematike u jednoj od temeljnih geoloških djelatnosti – kartiranju. Nadalje, izvođenjem niza jednadžbi kroz članak pruža se na inženjerski način razumijevanje algoritama jednostavnoga i običnoga kriginga, koje su danas dvije najčešće korištene geostatističke tehnike (uz indikatorski kriging kao treće). U zaključku su predloženi postupci kojima se može odrediti najprimjerenija vrijednost Lagrangeovog multiplikatora za bilo koju jednadžbu običnoga kriginga