Reakcija klupčaste oštrice (Dactylis glomerata L.) u travno-djetelinskoj smjesi na gnojidbu dušikom i napasivanje - Andreata-Koren, Marcela (Array, 2009)
Napasivanje je najčešći način korištenja poljoprivrednih površina u brdsko-planinskim područjima zbog specifičnih agroekoloških uvjeta. Klupčasta oštrica (Dactylis glomerata L.) je trava visoke produktivnosti i kvalitete i preporučuje se sijati u tratine za napasivanje i košnju. Zahvaljujući dobroj adaptibilnosti na različite uzgojne uvjete, posebice na sušne uvjete i niske temperature, izvrsno se uklapa u agroekološke uvjete nepogodne za uzgoj većine kvalitetnih trava