Dietetic research of infant nutrition and protein efficiency ratio for some infant formulas from Croatian market - Panjkota Krbavčić, Ines (Array, 2009)
Svrha i cilj ovog rada bili su ustanovljavanje načina prehrane dojenčadi u Hrvatskoj, kao i određivanje jednog od parametara nutritivne kvalitete, omjera proteinske djelotvornosti (PER) nekih vrsta hrane za dojenčad s hrvatskog tržišta. Metode su uključivale dijetetičko istraživanje (anketu) u kojoj je sudjelovalo 255 majki dojenčadi u urbanoj sredini, te određivanje omjera proteinske djelotvornosti (PER) metodom in vivo na štakorima