Dietetic research of infant nutrition and protein efficiency ratio for some infant formulas from Croatian market - Panjkota Krbavčić, Ines; Colić Barić, Irena; Bituh, Martina; Hruškar, Mirjana, inženjerka prehrambene tehnologije; Marković, Ksenija, inženjerka prehrambene tehnologije; Zechner-Krpan, Vesna; Mrduljaš, Nikolina (2009)
Svrha i cilj ovog rada bili su ustanovljavanje načina prehrane dojenčadi u Hrvatskoj, kao i određivanje jednog od parametara nutritivne kvalitete, omjera proteinske djelotvornosti (PER) nekih vrsta hrane za dojenčad s hrvatskog tržišta. Metode su uključivale dijetetičko istraživanje (anketu) u kojoj je sudjelovalo 255 majki dojenčadi u urbanoj sredini, te određivanje omjera proteinske djelotvornosti (PER) metodom in vivo na štakorima
Bibliografija: 23 jed
Sažetak
Keywords: Prehrana dojenčadi -- Hrana za dojenčad