Sulphur separation by heat treatment of petroleum coke = Izdvajanje sumpora toplinskom obradom naftnog koksa - Rađenović, Ankica (Array, 2009)
U radu je ispitan utjecaj uvjeta toplinske obrade (temperatura, vrijeme i brzina zagrijavanja) na svojstva naftnog koksa. Ispitani uzorci su koksevi proizvedeni iz različitih sirovina za koksiranje. Praćeni su sadržaj sumpora, isparljivih tvari, pepela i gustoća, prije i nakon toplinske obrade do 2 400 °C. Rezultati ukazuju na djelomično odsumporavanje koksa u uvjetima provedenih ispitivanja. Fazna analiza je pokazala da tijekom toplinske obrade dolazi do izdvajanja i transformacije spojeva anorganskog sumpora. Najstabilniji spojevi sumpora su sulfidi identificirani u koksevima i nakon toplinske obrade pri 2 400 °C