Comparison of longevity and production traits of Holstein and Simmental cows of different origin in Slovenia - Janžekovič, Marjan (Array, 2009)
Cilj rada bio je utvrditi postoje li razlike u dugovječnosti i proizvodnim karakteristikama između pasmina krava različitog podrijetla. Proučavane su holstein krave slovenskog (461) i stranog (356) podrijetla i simentalske krave slovenskog (261) i stranog (43) podrijetla. Samo krave koje su imale između 1 i 9 laktacija bile su uključene u istraživanje. Analizirana svojstva čine karakteristike vezane za dugovječnost i životnu proizvodnju