Bjelovarsko domaće vrhnje - Kirin, Slavko, agronom (2009)
Rad sadržava rezultate istraživanja organoleptičkih svojstava, kemijskog sastava i mikrobiološke kvalitete uzoraka domaćeg vrhnja s bjelovarske tržnice. Dobiveni rezultati uspoređeni su s rezultatima sličnih istraživanja drugih autora i s drugih područja. Utvrđena je velika varijabilnost rezultata ispitivanih uzoraka, koja uvjetuje nejednoliku kvalitetu domaćeg vrhnja
Bibliografija: 8 jed.
Summary
Keywords: Mliječni proizvodi -- Vrhnje -- Domaće vrhnje -- Organoleptička svojstva -- Kemijski sastav -- Mikrobiološka kakvoća -- Varijabilnost; Hrvatska -- Bjelovar