Milk-based traditional Turkish desserts - Akpinar-Bayizit, Arzu (Array, 2009)
Tradicionalna hrana odraz je kulturalnog naslijeđa te utječe na životne navike. Kultura se može promatrati kao sustav socijalno prenešenih okvira ponašanja koja karakteriziraju pojedinu grupaciju. Usprkos globalizaciji, postoje ključni elementi koji točno mogu procijeniti prehrambene navike populacije te kako su one tijekom vremena nastale