Stoneflies (Insecta, Plecoptera) from museum collections in Croatia - Popijač, Aleksandar (Array, 2009)
U maloj zbirci obalčara (Plecoptera) iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja utvrdili smo 17 različitih vrsta, a u maloj zbirci obalčara iz entomološke zbirke Franje Košćeca, smještene u Entomološkom odjelu Gradskog muzeja Varaždin, utvrdili smo 9 različitih svojti (8 vrsta). Osam vrsta iz Zagreba i dvije vrste iz Varaždina prvi su puta zabilježene za područje Hrvatske. Iako dosta male, ove su muzejske zbirke vrlo važne za relativno skromno istraženu faunu obalčara Hrvatske s trenutno poznatih 30 vrsta