Rod Pulvinaria Targioni Tozzetti, 1866 (Hemiptera: Coccoidea: Coccidae) s posebnim osvrtom na vrstu Pulvinaria hydrangeae Steinweden, 1946 kao novozabilježenu u fauni Hrvatske - Masten Milek, Tatjana (Array, 2009)
Rad govori o vrstama štitastih uši Pulvinaria floccifera (Westwood, 1870), Pulvinaria hydrangeae Steinweden, 1946 i Pulvinaria vitis (Linnaeus, 1758) koje su utvrđene monitoringom roda Pulvinaria Targioni Tozzetti, 1866 tijekom četverogodišnjih faunističkih istraživanja u Hrvatskoj (od 2005. do 2008.). P. hydrangeae je novoregistrirana vrsta za Hrvatsku. Rasprostranjenost utvrđenih vrsta i njihovih domaćina u Hrvatskoj prikazana je prema UTM sustavu. Opisana su i neka morfološka obilježja potrebna za razlikovanje utvrđenih vrsta