How to Plan Energy Policy Beyond 2030 = Kako planirati energetiku nakon 2030. godine - Granić, Goran (Array, 2009)
U radu je obrađena problematika planiranja razvoja energetskog sustava u uvjetima ograničenja koja će proizaći iz globalnih dogovora o očuvanju klime. Analizirani su problemi planiranja, utjecaja pojedinih primarnih oblika energije i tehnologija. Osim toga navedeni su rizici, ograničenja i uvjeti planiranja. Prezentirana su pilot istraživanja mogućih posljedica ograničenja razvoja zbog značajnog smanjenja emisija CO2 na strukturu proizvodnje i potrošnje energije. Ukazuje se na značajne strukturne promjene i povećanje troškova