Values and prices of basic oil derivatives in Western European markets during 2008 = Vrijednosti i cijene temeljnih derivata nafte na zapadnoeuropskom tržištu tijekom 2008. - Hill, Zlatko (Array, 2009)
Slijedom metode analiziranja međusobnih odnosa cijena nafte i derivata u 2006. i 2007. godini isti obrazac je primijenjen je i za analizu tih odnosa u 2008. godini. Utvrđuju se promijenjeni odnosi vrijednosti nagovješteni u prethodnoj analizi, a u uvjetima nestabilnih cijena koje su vladale na tržištu, što je jedna od bitnih karakteristika naftnog gospodarstva u cijeloj 2008. godini, nužno je bilo osvrnuti se i na neuobičajene oscilacije ekonomskih rezultata poslovanja rafinerija iskazanih putem analize kretanja tzv. rafinerijske marže (bruto i neto).