First record of brachiopods from the Eocene of Egypt - Bitner, Maria Aleksandra (Array, 2009)
Vrsta ramenonošca Terebratulina tenuistriata (Leymerie) determinirana je iz srednjeeocenskog (Barton) numulitskog vapnenca formacije Mokattam u području El Basatin, Gebel Mokattam, Kairo, Egipat. Ramenonožac je povezan s Nummulites farisi Hussein, Boukhary & Kamal, N. praestriatus Boukhary & Kamal i N. bullatus Azzaroli. Radi se o prvom nalazu ramenonožaca iz eocena Egipta i sjeverne Afrike. Vrsta T. tenuistriata je uobičajena i široko rasprostranjena u eocenskim naslagama Europe, i ovaj nalaz predstavlja širenje njenog areala na jug, do južnog šelfa Tetisa