First record of caddisfly Rhyacophila laevis Pictet, 1834 (Insecta: Trichoptera) in Croatia - Ćuk, Renata (Array, 2009)
Žumberačka Reka je rijeka koji se nalazi u Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje. Tijekom istraživanja koje je provedeno u rujnu 2009. godine, kojem je za cilj bilo utvrđivanje sastava i strukture bentičkih beskralježnjaka, u rijeci je utvrđena vrsta tulara Rhyacophila laevis Pictet, 1834 i ovo je za sada prvi i jedini lokalitet na kojem je pronađena ta vrsta