Cijepani litički materijal s ranoneolitičkog nalazišta Zadubravlje = Chipped stone assemblage from the Early Neolithic site of Zadubravlje - Karavanić, Ivor (Array, 2009)
U radu se donose rezultati litičke analize cijepanih rukotvorina s lokaliteta starčevačke kulture Zadubravlje. Proizvodnja poluproizvoda za izradu alatki (odbojaka, sječiva i pločica) odvijala se na samom lokalitetu, uglavnom na površini, premda je jama 19 vjerojatno bila radni prostor. Ustanovljen je postupak neizravnog odbijanja sječiva. Među alatkama prevladavaju komadići s djelomičnom obradom i oni s obrađenim jednim rubom, a u malom postotku prisutni su i geometrijski oblici