Prapovijesno i ranosrednjovjekovno naselje Bentež kod Beketinaca = the Prehistoric and Early Mediaeval Settlement of Bentež near Beketinci - Minichreiter, Kornelija (Array, 2009)
Tijekom 2007. i 2008. god. Institut za arheologiju iz Zagreba proveo je zaštitna arheološka istraživanja na trasi međunarodne Autoceste Budimpešta – Ploče. Istražen je lokalitet AN 18, na zemljištu Bentež kod Beketinaca, na dionici Osijek – Đakovo. U istočnom dijelu lokaliteta istraženi su ostaci prapovijesnog naselja lasinjske kulture (oko 4000 g. prije Krista) i ranosrednjovjekovnog naselja (10. - 11. st.). Istraženi dio naselja lasinjske kulture sastojao se u svojem zapadnom, radnom, dijelu od brojnih jama za vađenje gline, radnih jama i dvije veće lončarske peći