Prilog poznavanju utvrde Citadela u Zadru – istraživanja Barbakana 2008. godine = a contribution to the understanding of the Citadela fort in Zadar – the 2008 investigations at the Barbakan - Gusar, Karla (Array, 2009)
U sklopu radova na utvrdi Citadela na jugoistočnom dijelu gradskih zidina u Zadru, 2008. godine proveden je arheološki nadzor građevinskih radova na prostoru Barbakana. Istraživanja su donijela niz podataka o izgledu tog prostora i promijenila dosadašnje spoznaje o vremenu i načinu njegove gradnje. Manji dio nalaza pripada rimskom vremenu, dok veći potječe iz srednjovjekovnoga i novovjekovnog razdoblja. Među sitnim arheološkim nalazima prednjači keramika, unutar koje nalazimo i rijetke primjerke glazirane keramike iz 13. i 14. stoljeća, koji do sada nisu zabilježeni na zadarskom području. Osim keramike pronađen je i manji broj staklenih nalaza koji uglavnom pripadaju srednjovjekovnom razdoblju