Small fruit culture in Greece - Neocleous, D.; Vasilakakis, M. (2008)
Najvažnija kultura sitnog voća je jagoda a sve druge (malina, kupina, ribiz borovnica) smatraju se manje važnim kulturama. Proizvodnja jagoda/godina iznosi 25.000 tona a sve ostalo iznosi do 1000 tona.Glavni sustav uzgoja jagoda su podignute gredice između staza, za proizvodnju "izvan sezone" a najvažniji kultivar je Camarosa. Biljke malina i kupina većinom se uzgajaju u sustavu živice. Najvažniji varijeteti maline su Autumn Bliss, Heritage, Meeker i Glen Lion. Najvažniji varijeteti kupina su Silvan, Lotata, Choctaw, Comanche, Cherokee, Black Satin, Hull Thornless, Thornless Evergreen, Chester, te hibrid Tayberry. Većina sadnog materijala se uvozi.U zadnje vrijeme poraslo je zanimanje za proizvodnju kupina zahvaljujući mogućem povoljnom djelovanju na zdravlje
Bibliografija: 4 jed
Abstract
Keywords: Jagoda -- Kupina; Grčka