Akademska prava sveučilišnih nastavnika i suradnika u Republici Hrvatskoj - Bilić, Andrijana (2009)
U radu autorica razmatra utjecaj globalizacije i neoliberalne ekonomije na sustav visokog obrazovanja te ispituje je li intelektualni integritet akademskih nastavnika i suradnika, s obzirom na povećanje studentske populacije uz istovremenu stagnaciju izvora financiranja sustava visokog obrazovanja, sačuvan. Drugim riječima, mogu li sveučilišta i dalje, pod utjecajem ekonomskog imperativa, biti zagovornici Humboldtovog modela visokog obrazovanja, koje podrazumijeva jedinstvo istraživanja i poučavanja. U tom smislu autorica razmatra rješenja de lege lata i predlaže rješenja de lege ferenda
Bibliografske bilješke uz tekst
Summary ; Zusammenfassung
Keywords: Sveučilišni nastavnici -- Radni odnosi