Mulberry and blueberry cultivation in Turkey - Ercişli, Sezai (Array, 2008)
Turska je jedna od najznačajnijih zemalja na svijetu sa stajališta genetskih izvora voća i proizvodnje voća. U Turskoj se uzgaja oko 100 vrsta voća uključujući gotovo sve bjelogorične vrste, te većinu suptropskog i nešto tropskog voća. Među voćem, bobičasto voće, uključujući grožđe, iznosi 25% ukupne proizvodnje voća u zemlji. Najvažnije bobičasto voće u smislu količine proizvodnje iza grožđa su jagode (prosječna godišnja proizvodnja 200,000 tona). Dud se uzgaja po čitavoj Turskoj, ali je češći na sjeveroistoku, jugoistoku i središnjoj Anadoliji između 0 i 1500 m iznad razine mora. Zemlju predstavljaju četiri vrste duda: Morus alba, Morus nigra, Morus rubra i Morus laevigata. Međutim, komercijalni uzgoj borovnice primjenom visoke grmolike sjeverne borovnice započeo je 2000. godine ovog stoljeća