Odgovornost ugostitelja za štetu zbog povrede izravnog ugovora o hotelskim uslugama - Radolović, Oliver (Array, 2009)
Rad prikazuje utjecaj novih rješenja hrvatskog i usporednog odštetnog prava s aspekta ugovorne odgovornosti ugostitelja (hoteliera) za imovinsku i neimovinsku štetu gosta u izravnom ugovoru o hotelskim uslugama. U prvom dijelu rada izvršena je analiza suvremenog hrvatskog i usporednog prava kroz ugovornu odgovornost za štetu, dok je u drugom dijelu ista primijenjena na ugovornu odgovornost ugostitelja za štetu gosta u izravnom ugovoru o hotelskim uslugama kroz hrvatska i usporedna rješenja. Hrvatska je rješenjem iz članka 346. stavak 1. novog ZOO-a iz 2005. godine, ušla u krug zemalja koje poznaju institut ugovorne odgovornosti ugostitelja i za neimovinsku štetu gosta